Ideea acestui tort mi-a venit cand am savurat virtual,din pacate :)) Spirala cu ananas a Laurei S.Am asteptat o ocazie deosebita sa-l fac...;) Si asteptarea a meritat!! :))

Pentru prima data am facut si poze la etapele de lucru...

Pentru blat avem nevoie de:

6 oua
200g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon alimentar
1 plic praf de copt

Pentru crema ganache avem nevoie de:

200 g ciocolata amaruie
400 ml frisca lichida
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.


Pentru glazura avem nevoie de:

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.

La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt

Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed

Si se ruleaza.

Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Am taiat cele 2 blaturi in cate 3 parti aproximativ egale. :)

In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata

Apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

Eu am lasat cam mult glazura la rece,a trebuit sa ma joc si cu copiii intre timp. :) Asa ca am trasat niste chestii abstracte ,sa acopar denivelarile. :))
Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.

Se orneaza cu frisca. Si cu floricele,ca doar e 8 martie. ;)

Si o sectiune delicioasa...

Si inca una pentru voi,doamnele si domnisoarele...La multi ani si o primavara frumoasa!