by Medena

LA MULTI ANI IRINA!



Pentru blat avem nevoie de:

7 albuşuri de ou
7 linguri zahar
7 linguri de faina
14 linguri nuca macinata
1 praf de copt

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zahar adaugat treptat,pana incepe sa faca turturi.Incet se adauga si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza.



Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la racit.



Pentru crema avem nevoie de:

7 galbenusuri
7 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri amidon
500 ml lapte
esenta de vanilie
50 g zahar pudra
250 g unt
200 g ciocolata amaruie
100 g nuca de cocos

Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogezizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand cat se poate de bine,sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu,pana se ingroasa.



Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul, pe care l-am mixat cu zahar pudra.



Impartim crema obtinuta in trei.In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),



iar in cealalta nuca de cocos,macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald,



apoi se umplu cu crema.



Se orneaza cu frisca,dupa preferinta.