Prajitura Tosca este o prajitura foarte buna si cu un aspect demn de toate "wow-urile". :))) Se va incadra cu succes in orice meniu de sarbatoare si va lua ochii la orice masa festiva.
# Pentru blatul 1 avem nevoie de:
# 6 albusuri
# 150 g zahar
# 50 g mac
# 2 linguri nuca de cocos
# 3 linguri faina
# 1/2 lingurita praf de copt
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,
iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
# Pentru crema avem nevoie de:
# 6 galbenusuri
# 8 linguri zahar
# 3 linguri amidon
# 225 ml lapte
# 200 g unt
# vanilie
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
# Pentru sirop avem nevoie de:
# 100 ml apa
# 100 g zahar
# 1 lingura lichior de ciocolata
Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
# Pentru blatul 2 avem nevoie de:
# 150 g biscuiti obisnuiti
Biscuitii ii insiropam,
apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
# Pentru glazura avem nevoie de:
# 100 g ciocolata amaruie
# 50 ml frisca lichida
# 50 g unt
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
by Diamond
Prajitura Tosca |
# Pentru blatul 1 avem nevoie de:
# 6 albusuri
# 150 g zahar
# 50 g mac
# 2 linguri nuca de cocos
# 3 linguri faina
# 1/2 lingurita praf de copt
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,
iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
# Pentru crema avem nevoie de:
# 6 galbenusuri
# 8 linguri zahar
# 3 linguri amidon
# 225 ml lapte
# 200 g unt
# vanilie
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
# Pentru sirop avem nevoie de:
# 100 ml apa
# 100 g zahar
# 1 lingura lichior de ciocolata
Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
# Pentru blatul 2 avem nevoie de:
# 150 g biscuiti obisnuiti
Biscuitii ii insiropam,
apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
# Pentru glazura avem nevoie de:
# 100 g ciocolata amaruie
# 50 ml frisca lichida
# 50 g unt
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
by Diamond