* Pentru gogosi:

* 100 ml lapte
* 350 g iaurt
* 2 oua
* 50 g zahar
* 50 g unt
* 10 g drojdie uscata
* ~800 g faina
* esenta de vanilie

* Pentru umplutura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul .

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, din loc in loc,



apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic.



Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.