Niste biscuiti absolut deliciosi ce pot fi serviti si fara a fi ornati cu ciocolata. Ideali pentru un mic dejun sau de-o rontaiala la cafea. :))
Cu siguranta o sa-i facem si pentru Craciun, alaturi de alte fursecuri delicioase.
150 g unt
120 g zahar
225 g faina
1 galbenus
50 g migdale macinate
50 g ciocolata amaruie
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.
Sursa de inspiratie
Cu siguranta o sa-i facem si pentru Craciun, alaturi de alte fursecuri delicioase.
150 g unt
120 g zahar
225 g faina
1 galbenus
50 g migdale macinate
50 g ciocolata amaruie
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.
Sursa de inspiratie