by Natalia
O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu... :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady's Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
Pentru "degetele" avem nevoie de:
150 g unt
350 ml apa
2 cani faina
6 oua
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml smantana dulce
100 g zahar
zahar vanilat
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.
Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",
apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.
O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu... :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady's Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
Pentru "degetele" avem nevoie de:
150 g unt
350 ml apa
2 cani faina
6 oua
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml smantana dulce
100 g zahar
zahar vanilat
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.
Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",
apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.