by Natalia
O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu... :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady's Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
Pentru "degetele" avem nevoie de:
150 g unt
350 ml apa
2 cani faina
6 oua
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF50ERWH-I/AAAAAAAADYc/71RP50_vjCw/s320/SSA40396.jpg)
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6WAGBQ9I/AAAAAAAADYk/mfDCmd2ze2g/s320/SSA40401.jpg)
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6dqm4H-I/AAAAAAAADYs/9__lphUl-mw/s320/SSA40412.jpg)
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml smantana dulce
100 g zahar
zahar vanilat
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.
Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6kdW1ISI/AAAAAAAADY0/ZPZ6KcCBQq8/s320/SSA40415.jpg)
apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF62mdYOWI/AAAAAAAADZE/XO3H2w1AmYE/s320/SSA40429.jpg)
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.
O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu... :)) Nu e nici una dintre ele, e doar Lady's Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))
Pentru "degetele" avem nevoie de:
150 g unt
350 ml apa
2 cani faina
6 oua
Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF50ERWH-I/AAAAAAAADYc/71RP50_vjCw/s320/SSA40396.jpg)
Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6WAGBQ9I/AAAAAAAADYk/mfDCmd2ze2g/s320/SSA40401.jpg)
Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6dqm4H-I/AAAAAAAADYs/9__lphUl-mw/s320/SSA40412.jpg)
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml smantana dulce
100 g zahar
zahar vanilat
Se bate smantana cu zaharul si vanilia.
Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF6kdW1ISI/AAAAAAAADY0/ZPZ6KcCBQq8/s320/SSA40415.jpg)
apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SoF62mdYOWI/AAAAAAAADZE/XO3H2w1AmYE/s320/SSA40429.jpg)
Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.
Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.
O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.