Prajitura "Lady's Fingers"

marți, 11 august 2009

by Natalia

O prajitura ce seamana la gust cu eclerele, ce seamana la infatisare cu Tiramisu...  :))  Nu e nici una dintre ele, e doar Lady's Fingers si e minunata. Aproape ca trebuie sa-ti ordoni sa te opresti din mancat! :)))



Pentru "degetele" avem nevoie de:

150 g unt
350 ml apa
2 cani faina
6 oua

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.



Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.



Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.



Pentru crema avem nevoie de:

800 ml smantana dulce
100 g zahar
zahar vanilat

Se bate smantana cu zaharul si vanilia.

Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",



apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.



Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.



Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.



O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

Spaghetti cu sos picant de vitel




Avem nevoie de:

1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
4 linguri de ulei de masline
300 g carne de vitel tocata mare
3 catei de usturoi pisati
2 linguri de condimente Kotanyi maruntite (busuioc, cimbru, rozmarin)
1 pahar suc de rosii
2 rosii
1 pahar vin alb
sare
piper Kotanyi
patrunjel uscat Kotanyi pentru presarare peste paste
400 g spaghete

Calim usor ceapa tocata marunt in uleiul de masline.Adaugam si carnea taiata cubulete si amestecam.Punem si morcovul impreuna cu pastarnacul si usturoiul le sotam pentru cateva minute.

Adaugam condimentele si sucul de rosii amestecat cu vin alb. Decojim rosiile,le tocam marunt si le adaugam la sos.Fierbem la foc mic timp de 30 de minute.
Potrivim gustul de sare si piper.

Intre timp fierbem spaghetele in apa cu sare,le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece.



Servim spaghetele cu sos,presaram cu patrunjel verde.





Delicios!