Sau Tort Ioana reloaded. :)))
* Pentru blat:
* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.
* Pentru crema de fragi:
* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.
* Pentru crema de ciocolata:
* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.
Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.
Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.
* Pentru blat:
* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.
Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.
* Pentru crema de fragi:
* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina
Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.
* Pentru crema de ciocolata:
* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.
Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.
Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.