Tortulete la pahar

luni, 1 februarie 2010

Sau Tort Ioana reloaded. :)))



* Pentru blat:

* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 1/2 cana faina
* 2 linguri cacao
* esenta de rom

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

* Pentru crema de fragi:

* 30 g ciocolata alba
* 75 ml frisca lichida
* 50 ml lichior de fragi
* 1/2 lingurita gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

Batata bi kezbera



Avem nevoie de:

* 4 cartofi
* 1/2 capatana de usturoi
* patrunjel verde
* coriandru
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper

Cartofii se taie cubulete si se prajesc.

Usturoiul se da prin blender impreuna cu verdeata, ulei si condimente. La sfarsit se pune putina apa. Eu am folosit minerala.

Se presara peste cartofii prajiti.

Multumesc Oana de reteta. Delicioasa!



Sunt excelenti alaturi de carne de pui marinata in iaurt. ;)

Pui marinat in iaurt



Avem nevoie de:

* 4 copanele
* 4 aripioare
* 150 g iaurt gras
* 1 portocala
* 3-4 catei usturoi
* sare si piper
* boia de ardei
* cimbru
* scortisoara
* ghimbir
* nucsoara

Iaurtul se amesteca cu zeama stoarsa de la portocala. Se adauga usturoiul pisat si restul ingredientelor.

Acest amestec se toarna peste carne, astfel incat sa fie bine acoperite.



Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Carnea astfel marinata se prajeste pe gratar, la foc mic, pe ambele parti.

Se servesc cu garnitura preferata. Noi am avut batata bi kezbera. :)