Rolls Cinnabon

marți, 27 aprilie 2010




* Pentru aluat:

* 240 ml lapte
* 100 g zahar
* 80 g unt
* 2 oua
* 2 si 1/2 lingurite drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 4 cani faina

* Umplutura:

* 100 g zahar
* 80 g unt
* 2-3 linguri scortisoara

* Glazura:

* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 150 g zahar pudra
* nuci

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu unt si se presara cu zahar si scortisoara, cat mai uniform posibil.



Se ruleaza cat mai strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Taierea rulourilor cu ata este indicata, deoarece se taie perfect, iar straturile raman distincte.



Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de jumatate de ora.



Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Glazura:

Crema de branza Almette se mixeaza cu untul moale si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema pufoasa si delicioasa. :)

Se scot rulourile din cuptor si, fierbinti, se acopera cu grazura, iar peste grazura se presara nuca maruntita.



Absolut delicioase! Gabriela sa traiesti si sa-nfloresti, ca esti o comoara la casa omului. :))

Briose cu branza



* 3 oua
* 200 g zahar
* 150 g unt
* 250 g branza de vaci
* 4 linguri suc de mere
* 200 g faina
* 2 linguri amidon
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Nu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza, doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult.

Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Se adauga apoi pe rand sucul de mere, untul moale si branza de vaci. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Aluatul obtinut se toarna in forme



si se da la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se lasa la racit, dupa care se scot din forme si se pudreaza usor cu zahar.