A venit week-end-ul...sa inceapa petrecerea! :)) Nu stiu ce petrecere, dar inventam una. :)))
Daca n-ati preparat pana acum Sangria la voi acasa, ar fi cazul sa o faceti. Acum cat mai e cald si piata e plina de fructe. Nu mai e mult si vom bea vin fiert, iar Sangria va fi o dulce amintire. :))
Que empiece la fiesta!!! :)))
750 ml vin rosu demidulce
660 ml Sprite
1 lamaie
2 piersici
1 nectarina
1 para
1 mar
un pumn de boabe de struguri (albi si negri)
Curatam lamaia, taiem coaja fasii subtiri ajutandu-ne de un curatitor de legume.
Intr-un vas incapator punem fructelele taiate bucati sau cubulete si fasiile de coaja de lamaie. Stoarcem lamaia si stropim fructele cu sucul rezultat.
Turnam apoi vinul si Sprite-ul si amestecam.
Acoperim vasul si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, timp in care bautura se va raci foarte bine, iar fructele isi vor lasa aroma.
Se serveste cu gheata si felii de lamaie.
Sursa
Chiar daca la preparare am folosit o singura para, para-i para pana la urma :)) asa ca trimit reteta la Betty, pentru provocarea lunii septembrie.
Daca n-ati preparat pana acum Sangria la voi acasa, ar fi cazul sa o faceti. Acum cat mai e cald si piata e plina de fructe. Nu mai e mult si vom bea vin fiert, iar Sangria va fi o dulce amintire. :))
Que empiece la fiesta!!! :)))
750 ml vin rosu demidulce
660 ml Sprite
1 lamaie
2 piersici
1 nectarina
1 para
1 mar
un pumn de boabe de struguri (albi si negri)
- Pentru un plus de tarie, se poate adauga si putin coniac
- Se poate folosi si un vin rosu sec, care se va indulci cu cateva linguri de zahar
- In loc de Sprite se poate folosi apa minerala sau apa tonica
Curatam lamaia, taiem coaja fasii subtiri ajutandu-ne de un curatitor de legume.
Intr-un vas incapator punem fructelele taiate bucati sau cubulete si fasiile de coaja de lamaie. Stoarcem lamaia si stropim fructele cu sucul rezultat.
Turnam apoi vinul si Sprite-ul si amestecam.
Acoperim vasul si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, timp in care bautura se va raci foarte bine, iar fructele isi vor lasa aroma.
Se serveste cu gheata si felii de lamaie.
Sursa
Chiar daca la preparare am folosit o singura para, para-i para pana la urma :)) asa ca trimit reteta la Betty, pentru provocarea lunii septembrie.