by Eataly (culinar)



Pentru aluat avem nevoie de:

500 g faina
10 g drojdie uscata
5 linguri zahar
100 g unt
3 galbenusuri
200 ml lapte
esenta de vanilie

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.



In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.



Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.



Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.



Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.



Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua din:

3 albusuri
3 linguri de zahar
3 linguri nuca macinata

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,



presam cu nuca



si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.



Foarte bune si pufoase!