Cartofi Hasselback

luni, 31 mai 2010



* 5 cartofi
* ~100 g unt aromat
* sare si piper

Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi.

Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.
Pentru a reusi acest lucru foarte usor puneti cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa mearga pana la baza. ;)

In fiecare taietura se pune cate putin unt aromat si se presara cu sare si piper dupa gust.



Se aseaza intr-un vas termorezistent, apoi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca cu furculita.

Se servesc calzi.



Sursa

Unt aromat



* 200 g unt
* 3 catei usturoi
* cozile de la o ceapa verde
* 1 lingurita rozmarin
* sare si piper

Usturoiul, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron (sau mojar daca aveti) si se piseaza pana devin pasta.



Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta si se omogenizeaza.



Se foloseste pentru aromatizarea oricarui fel de carne, a cartofilor sau poate fi servit ca atare, cu paine prajita.