Pui Shanghai

duminică, 21 iunie 2009

by Lena



Avem nevoie de:

1 piept de pui
2 oua
1 cana pesmet
1 cana faina
100 g susan
5 catei usturoi
sare,piper,cimbru

Pieptul de pui se taie felii subtiri si lungi.Se pun intr-un castron si se adauga usturoiul pisat si restul mirodeniilor.



Se amesteca bine si se da la frigider cateva ore,sa se intrepatrunda bine aromele.

Faina o turnam peste carne si agitam bine,astfel incat toate bucatile de carne sa fie bine acoperite.



Fiecare bucatica de carne se trece prin ouale batute bine cu un praf de sare.



Apoi prin pesmetul amestecat cu susan.





Se prajesc in ulei bine incins,la foc moderat.Se rumenesc bine pe ambele parti si se scot pe un prosop absorbant.



Au fost atat de buni,incat n-am mai avut nevoie de garnitura.Am papat simpli,cu paine proaspata si salata de rosii. ;)

Pofta buna!

Prajitura Sah

Prajitura Sah

Pentru blat avem nevoie de:

6 oua
100 g zahar
3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
30 ml ulei
1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
2-3 linguri cacao
esente dupa gust

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta corecta,amestecul va ramane la suprafata.



Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare.



Compozitia se imparte in doua,in una din ele punem cacaoa.

Coacem 2 blaturi, alb si negru, in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 180 de grade.

Pentru crema avem nevoie de:

200 ml lapte
1 lingura faina
1 lingurita gelatina
150 g zahar
200 ml frisca lichida

Zaharul il caramelizam.Cand are consistenta lichida,turnam laptele fierbinte.

Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml,asa cum am patit eu.Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul. :))

Amestecam pana se topeste tot zaharul,dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece.Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin,amestecand continuu.
Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece.Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine,dupa care adaugam frisca batuta.

Pentru insiropat avem nevoie de:

100 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa rece

Cele 2 blaturi le suprapunem



si taiem fasii.



In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului. :)

Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro.



Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.



Punem un strat de crema si uniformizam.

La urmatorul strat procedam intocmai,doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care am inceput la primul.

Eu am pastrat o parte din crema cu care am ornat prajitura.



Dar se poate orna si cu ciocolata sau frisca simpla,depinde de preferinta. ;)