Chec cu branza

duminică, 31 ianuarie 2010



Avem nevoie de:

* 100 g unt
* 150 g branza Almette
* 200 g zahar
* 3 oua
* 220 g faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Inspirata de reteta Ralucai a iesit checul asta delicios. Am ajustat nistel cantitatile, dupa cum mi-a venit la ochi. :))

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.



Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.



Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pana s-a rumenit deasupra.


Se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava, se portioneaza si se presara cu zahar pudra din abundenta. ;)

Ciuperci boieresti



Avem nevoie de:

* 1/2 piept de pui
* 6 ciuperci proaspete mari
* 1 morcov
* 4 catei usturoi
* 3-4 linguri suc de rosii
* 1 ou
* sare si piper
* patrunjel verde
* 50 g cascaval

Pieptul de pui l-am robotit :), apoi l-am amestecat cu morcovul, usturoiul si coditele de ciuperci tocate, sucul de rosii, ou, patrunjel, sare si piper dupa gust. Daca este prea moale se adauga 1 lingura de pesmet.

"Palariile" ciupercilor le-am pus intr-un vas termorezistent,



le-am umplut cu compozitia de carne. Compozitia se pune mai cu varf, sa arate ca o cusma boieresca. :))

Acoperim cu cascaval ras,



stropim cu 2 linguri de ulei si dam la cuptor pana se rumenesc.



Se servesc calde.

Reteta incercata si de Ilda: