by Vertange (culinar)
Pentru blat avem nevoie de:
200 g biscuiti
100 g unt
2 linguri miere
Pentru crema avem nevoie de:
200 ml frisca
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
1 lingura zahar pudra
1 lingura coniac/lichior
Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.
Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.
Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.
Tarta cu ciocolata |
200 g biscuiti
100 g unt
2 linguri miere
Pentru crema avem nevoie de:
200 ml frisca
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata amaruie
1 lingura zahar pudra
1 lingura coniac/lichior
Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.
Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.
Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.