Pentru blat avem nevoie de:

6 albusuri
200 g zahar
esenta de vanilie

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.

Pentru crema avem nevoie de:

250 ml lapte
200 g unt
200 g zahar
50 g faina
2 lamai

Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.



Pentru decor avem nevoie de:

150 ml frisca
felii de lamaie
ciocolata rasa

Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.



Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.



Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.