Articol preluat ( cu acordul proprietarului) de aici:




"Ma gandeam ,in timp ce priveam pe fereastra peisajul inghetat de afara, ca sunt ani buni de cand nu am mai baut o cana cu vin fiert.Nu sunt o bautoare de alcool de niciun fel ,dar simt ca ar fi potrivit acum, cand afara e ger si viscoleste, ca o cana cu vin fiert amestecat cu mirodenii ,si o atmosfera potrivita ar fi numai bune pentru o seara impreuna cu familia sau de ce nu ...din nou preludiu pentru o seara romantica...

Aasadar, cumparati o sticla de vin (de prefeinta rosu, pentru cei care doresc o noapte furtunoasa!!!).
Nu trebuie sa va uimiti partenerul cu o sticla de vin scump ,deoarece, la fiert, vinul isi pierde din calitati si din tarie.si ,oricum ,o sa-l imbogatiti cu alte arome. Nu uitati sa mai cumparati ,scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir (domnilor, nu uitati -ghimbirul creste potenta si este un bun afrodisiac!!!), sau, puteti cumpara pliculete cu mirodenii gata preparate pentru vin fiert.Mai cumparati mere, portocale si lamai. Puteti renunta la fructe sau mai puteti aduaga si altele in functie de preferinte si imaginatie.

Acum ca ati ajuns acasa invitati-va partenerul(a) in bucatarie pentru ca ar fi frumos sa preparati impreuna aceasta licoare. E un bun motiv sa va mai deschideti sufletul, cum poate nu ati mai facut-o de multa vreme.
Aprindeti cateva lumanari si puneti muzica.Pentru mine aceste momente le-as combina cu putina muzica folk:Un Stefan Hrusca, cu baladele lui de dragoste, sau Tudor Gheorghe, cu melodiile lui de suflet, s-ar impleti frumos cu aceste momente.

Puenti vinul la fiert impreuna cu cateva linguri de zahar alb sau brun,sau puteti sa folositi miere de albine.Cand vinul incepe sa fiarba adaugati fructele taiate felii.Nu lasati vinul sa fiarba mai mult de 5 minute deoarece isi pierde din tarie.La urma adauagati mirodeniile si opriti focul.Acoperiti vasul si lasati cam 10-15 minute ca aromele sa se interpatrunda.In acest timp puteti discuta cu iubitul(a), puteti depana amintiri, sau ...de ce nu ...sa fredonati impreuna cateva franturi din cantecele voastre preferate.

Luati capacul de pe vas si lasati aromele sa patrunda in toate colturile bucatariei si savurati-le cu toata fiinta voastra.
Puneti vinul in cani sau pahare, puneti cateva fructe pentru decor si savurati impreuna cu o seara de neuitat.
Astept sa impartasiti din povestile voastre petrecute la o cana cu vin si nu uitati: frumusetea vine din suflet si nu infloreste decat in armonie."

Haideti la o poveste in fata unei cani de vin fiert! :)