Bine v-am regasit dragii mei dupa acest Craciun minunat pe care sper ca si voi l-ati petrecut frumos.
Pana vom incropi impreuna meniul pentru Revelion ;) va propun aceasta tarta cu rosii absolut delicioasa, ce se poate servi ca atare sau alaturi de o bucatica buna de carne, pentru cei ce nu pot fara.
Pana vom incropi impreuna meniul pentru Revelion ;) va propun aceasta tarta cu rosii absolut delicioasa, ce se poate servi ca atare sau alaturi de o bucatica buna de carne, pentru cei ce nu pot fara.
Am facut o portie de
aluat de paine, din care o parte am folosit pentru aceasta tarta, iar din ce-a
ramas am facut o paine micuta de casa.
300 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
~550 g faina
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.
10 g drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
~550 g faina
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.
200 g aluat de paine
8 rosii cherry
1 lingura ulei de masline
sare
usturoi cu piper Kotanyi
busuioc uscat Kotanyi
oregano uscat
Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru)
unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra rosiile cherry taiate in
jumatate. Presaram sare, piper cu usturoi, busuioc si oregano dupa gust.
Stropim cu ulei de masline si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45 de
minute, pana aluatul se rumeneste usor.
Se portioneaza si se serveste calda. E buna si rece.