Panini

sâmbătă, 20 martie 2010



* 150 ml apa calduta
* 100 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 3 linguri ulei
* 500 g faina

Aluatul l-am facut la masina de paine, programul de framantare + dospire.



Se rastoarna aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 12 bilute. Fiecare bila de aluat se modeleaza sub forma de painita, dupa care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca o jumatate de ora, cel putin.

Fiecare painita se cresteaza din loc in loc, apoi se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.



Sursa

Gauffre cu cascaval



* 100 g unt
* 2 oua
* 1/4 lingurita sare
* 1/4 lingurita praf de copt
* 100 g faina
* 75 ml apa
* 2 linguri cascaval ras

Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, cascavalul ras.

Cu un polonic punem din compozitie in aparatul special de copt.

Se servesc ca atare.



Sursa