Budinca de clatite cu branza

luni, 27 aprilie 2009

Budinca de clatite cu branza


Pentru foile de clatite avem nevoie de:

3 oua
100 g zahar
500 ml lapte
50 g unt
250 g faina

Pentru umplutura de branza avem nevoie de:

250g branza de vaci
100 g zahar
2 oua
2 linguri smantana
esenta de rom

Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Se amesteca faina cu laptele caldut,se adauga zaharul,galbenusurile,untul topit si putina sare.La sfarsit albusurile batute spuma.
Clatitele se coc numai pe o parte.Se unge cu unt o forma de tort,se presara cu pesmet si se aseaza prima foaie cu partea neprajita pe fund si se unge cu crema de branza,alternand pana se termina foile.



Ultima foaie se pune cu partea neprajita deasupra.Se unge cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.



Am taiat felii,le-am facut niste moturi din crema ganache de ciocolata si le-am papat repede repejor. :))

Gauffre cu crema ganache de ciocolata

Gauffre cu crema ganache de ciocolata

Avem nevoie de:

2 oua
50 g unt
50 g zahar
300 ml lapte
300 g faina
1 lingura amidon
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Faina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine.
Se coc vafele in aparatul special.

Intre timp pregatim si crema ganache din:

100g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece.Dupa ce s-a racit mixam pana obtinem o frisca pufoasa si ciocolatoasa.



Ungem vafele cu crema,le lipim 2 cate 2 si le spritam cu putina ciocolata alba.

Rulada de pui cu cascaval



Avem nevoie de:

1 piept de pui dezosat
100 g cascaval feliat
2 oua
1 lingura faina
4-5 linguri pesmet
sare si piper

Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza.



Asezam feliile de cascaval deasupra si rulam cat mai strans posibil.Fixam ruloul obtinut cu o scobitoare.



Oulale le batem bine cu putina sare si lingura de faina.Ungem bine rulourile cu acest amestec,dupa care le tavalim prin pesmet,din abundenta. Presam si cu mana daca este necesar.



Le punem intr-un vas yena,uns cu unt si dam la cuptor,pana se rumenesc bine deasupra.



Se pot servi cu o garnitura la alegere,noi i-am preferat simpli,cu salata verde cu rosii.