Budinca de clatite cu branza |
Pentru foile de clatite avem nevoie de:
3 oua
100 g zahar
500 ml lapte
50 g unt
250 g faina
Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
250g branza de vaci
100 g zahar
2 oua
2 linguri smantana
esenta de rom
Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine o crema fina.
Se amesteca faina cu laptele caldut,se adauga zaharul,galbenusurile,untul topit si putina sare.La sfarsit albusurile batute spuma.
Clatitele se coc numai pe o parte.Se unge cu unt o forma de tort,se presara cu pesmet si se aseaza prima foaie cu partea neprajita pe fund si se unge cu crema de branza,alternand pana se termina foile.
Ultima foaie se pune cu partea neprajita deasupra.Se unge cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.
Am taiat felii,le-am facut niste moturi din crema ganache de ciocolata si le-am papat repede repejor. :))