Pachetele cu branza

miercuri, 8 iulie 2009



Am facut la masina de paine aluatul de ensaimadas,un aluat super bun si foarte usor de lucrat.

Avem nevoie de:

500 g faina
80 g zahar
1 lingurita miere
50 g unt
1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
4 linguri ulei
sare
vanilie

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.



Intre timp pregatim umplutura de branza din:

500 g branza
200 ml frisca lichida(in functie de cat e de uscata sau cremoasa branza, aceasta cantitate poate varia. Puneti mai putin la inceput si daca crema mai "cere" lichid mai adaugati dupa aceea)
200 g zahar
2 oua
esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Tehnica de "impachetare" a aluatului am vazut-o candva tot la Laura. Mi-a placut tare mult si mi-am zis ca ar fi cazul sa o adopt acum. :)

Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.

Trasam o linie la jumatate.



Pe o parte punem umplutura de branza,



iar cealalta o taiem fasii.



Rulam partea cu crema,



apoi formam un rulou cu fasiile.



Pachetelele astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.



Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.



Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.



O pufosenie pentru voi...;)

Multe premii

Am primit aceste premii de la prietenele mele din blogosfera Petronela mami de abramburica mica, Claudia,Ala,Laura Laurentiu si Mononoke.
Va multumesc si va imbratisez cu drag!






























Vi le ofer cu drag tuturor! Mai ales pe cele cu ciocolata! :))