a la Laura S
Prajitura Televizor este o prajitura din categoria retelor de prajituri de casa, ce ne aduc aminte de copilarie. Era oare vreo sarbatoare in familie fara Prajitura Televizor?
Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:
250 g faina
5 oua
120 g unt
120 g zahar
150 ml lapte
3 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUOvcDsJSI/AAAAAAAACC4/gNz8fkDqSQc/s320/SSA43540.jpg)
Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUO35fOW7I/AAAAAAAACDA/8Dn0Zth3p-8/s320/SSA43548.jpg)
Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
![](//4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPJ9Jx59I/AAAAAAAACDI/ajr0kQL1jCU/s320/SSA43552.jpg)
Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf copt
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
![](//4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPqka6mPI/AAAAAAAACDg/-T4vMAg25es/s320/SSA43562.jpg)
La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.
Pentru crema avem nevoie de:
200 ml lapte
4 linguri faina
250 g unt
250 g zahar
arome,dupa preferita
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPSpB5oTI/AAAAAAAACDQ/1iQHToMUJfI/s320/SSA43557.jpg)
Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPa2XKDuI/AAAAAAAACDY/pkFDWiLelBU/s320/SSA43560.jpg)
In plus mai avem nevoie de:
200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
100 ml sirop de zahar ars
Asamblarea:
Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUP2NfecKI/AAAAAAAACDo/-oCDVRzKwA8/s320/SSA43593.jpg)
Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao.
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUREgR9RZI/AAAAAAAACDw/L_FzhbKkrwM/s320/SSA43602.jpg)
Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.
Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.
La cat a iesit de frumoasa,eu as boteza-o mai degraba "prajitura LCD" :))
Prajitura Televizor este o prajitura din categoria retelor de prajituri de casa, ce ne aduc aminte de copilarie. Era oare vreo sarbatoare in familie fara Prajitura Televizor?
![]() |
Prajitura Televizor |
Pentru cele 2 blaturi de cacao avem nevoie de:
250 g faina
5 oua
120 g unt
120 g zahar
150 ml lapte
3 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUOvcDsJSI/AAAAAAAACC4/gNz8fkDqSQc/s320/SSA43540.jpg)
Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUO35fOW7I/AAAAAAAACDA/8Dn0Zth3p-8/s320/SSA43548.jpg)
Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPJ9Jx59I/AAAAAAAACDI/ajr0kQL1jCU/s320/SSA43552.jpg)
Pentru blatul de pandispan avem nevoie de:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf copt
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPqka6mPI/AAAAAAAACDg/-T4vMAg25es/s320/SSA43562.jpg)
La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.
Pentru crema avem nevoie de:
200 ml lapte
4 linguri faina
250 g unt
250 g zahar
arome,dupa preferita
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPSpB5oTI/AAAAAAAACDQ/1iQHToMUJfI/s320/SSA43557.jpg)
Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUPa2XKDuI/AAAAAAAACDY/pkFDWiLelBU/s320/SSA43560.jpg)
In plus mai avem nevoie de:
200 g de gem de citrice pentru uns blaturile
100 ml sirop de zahar ars
Asamblarea:
Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUP2NfecKI/AAAAAAAACDo/-oCDVRzKwA8/s320/SSA43593.jpg)
Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SjUREgR9RZI/AAAAAAAACDw/L_FzhbKkrwM/s320/SSA43602.jpg)
Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.
Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.
La cat a iesit de frumoasa,eu as boteza-o mai degraba "prajitura LCD" :))