* Aluat:
* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina
* Umplutura:
* 200 g nuca
* 100 g zahar
* 1 lingurita scortisoara
* cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia
Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.
L-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.
Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa.
Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura,
apoi adunam marginile formand o bocceluta.
Intindem cu sucitorul,
apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit.
Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora.
Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.
Si sectiunea pufoasa...
Idee preluata de la Flori.