Briose invartite

luni, 14 decembrie 2009



* Aluat:

* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina

* Umplutura:

* 200 g nuca
* 100 g zahar
* 1 lingurita scortisoara
* cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

L-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.



Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa.



Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura,



apoi adunam marginile formand o bocceluta.



Intindem cu sucitorul,



apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit.



Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora.



Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.



Si sectiunea pufoasa...



Idee preluata de la Flori.

Paste de porumb cu pui si ciuperci



* 250 g paste de porumb
* 200 ml suc de rosii
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* rozmarin si busuioc
* sare si piper
* ciuperci

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic.

Adaugam carnea tocata si sucul de rosii. Carnea se poate taia si cubulete, pentru cei mai putin mofturosi :)

Condimentam si potrivim gustul de sare.

Ciupercile le fierbem in apa cu sare, dupa care le calim in putin ulei de masline.

Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet si le amestecam cu sosul cu carne si ciupercile taiate felii.