Pregatind aceste branzoaice, ma gandeam ca mare dreptate ati avut atunci cand le-ati desemnat ca fiind cele mai bune langa un pahar cu lapte. Moi, pufoase, calde si aromate langa o cana de lapte cald (sau baut direct din sticla cu paiul :))) ) ... ce poate fi mai bun?

Am refacut acum reteta branzoaicelor trandafir, doar ca le-am impachetat altfel. Special pentru voi, cu draga inima...


 2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja de portocale rasa

Pentru umplutura:

350 g branza de vaci
150 g zahar
2 oua
esenta de rom

Daca branza este moale se pune numai 1 ou sau se adauga 1-2 linguri amidon.

Branza se mixeaza cu blenderul vertical cu oua, zahar si esenta de rom pana devine ca o crema.

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale rasa, laptele ramas si faina putin cate putin.

E posibil sa trebuiasca mai putina faina, in functie de tipul de faina, de gradul ei de absorbtie.

Impartim aluatul in 2 parti.

Prima parte o intindem foaie subtire, sub forma dreptunghiulara. Taiem patrate potrivite ca marime. Pe mijlocul fiecarui patrat punem cate o lingurita de branza, apoi unim capetele patratului, pe diagonala.

A doua parte o imparti in 4 parti mai mici, pe care le intindem sub forma de dreptunghi. Vizual, impartim in 2, iar una din parti o taiem fasii. Punem branza pe capatul partii netaiate si rulam pana la jumatate, apoi fasiile le aducem peste rulou. Mai multe poze cu pasii de executie sunt la reteta pachetelelor cu branza.


 Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam putin la crescut, ungem cu galbenus de ou desfacut in putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.


Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Si nu uitati de lapte. :)