Avem nevoie de:
300 g ficat de pasare
1/2 cana orez
1 ceapa
3 cartofi
4 linguri smantana
50 g unt
1 ou
2 linguri cascaval ras
2 linguri ulei masline
2 linguri pesmet
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingutita nucsoara
sare si piper
Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust.
Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.
Ficatul se toaca si se pune peste orez.Se adauga rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.
In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.
Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.
Deasupra se toarna un amestec facut din ou,2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana,bine amestecate.
Se da la cuptor pana se rumeneste.
Se portioneaza dupa ce se racoreste.