by Laura Adamache



Avem nevoie de:

100 ml lapte
200 ml apa
2 lingurite drojdie
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
550 g faina

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul.



Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa...:)))


Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta



3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Promit sa revin cu poze la fiecare pas in parte.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.



Cam asa arata painea impletita si pusa la crescut cam o ora in tava pe hartie de copt.



Se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.



Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.



Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. :)