Avem nevoie de:

3 galbenusuri
50 g zahar
10 linguri unt topit
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta vanilie si rom
500 g faina

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.


Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.


Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.


Se lasa la crescut 1 ora.


Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.


Se taie fasii care se rasucesc.



Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.



Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte



si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.




In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant,ca era de-a gata. :))



Si o sectiune pufoasa si insiropata :)