Prajitura "Vulcan dulce" |
* Pentru blat:
* 4 albusuri
* 150 g zahar
* zeama de la o lamaie
* esenta de rom
Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi.
Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.
* Pentru gogosele:
* 100 g unt
* 1 cana faina
* 250 ml apa
* 1/2 lingurita de sare
* 3 oua
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.
* Umplutura:
* 300ml frisca lichida
* 150 g zahar
Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. :)
Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si "ornam" cu gogoselele glazurate.
Un desert tare bun!