Parjoale ministeriale

joi, 24 septembrie 2009






Avem nevoie de:

1/2 piept de pui
1 ou
2 linguri smantana
2 linguri pline cu amidon
1 varf de cutit cu bicarbonat
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita boia de ardei
sare si piper

Pieptul de pui il taiem cubulete.

Oul il batem bine impreuna cu condimentele.



Adaugam smantana si amidonul.



In acest amestec punem cubuletele de carne si omogenizam. Lasam putin la frigider,10-15 minute.



Din acest amestec se ia cate o lingura si se pune in tigaia cu ulei bine incins.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.



Se servesc calde,cu garnitura preferata.

Paine buburuza



Avem nevoie de:

450 g faina
1 ou
50 ml ulei
7 g drojdie
1 lingurita de zahar
1 si 1/2 lingurita de sare
150 ml pahar de lapte cald

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte cald.
Se amesteca apoi toate ingredientele,la masina de paine,pentru a obtine un aluat moale,dar consistent.



Daca e nevoie mai adaugati putina faina,dar nu mai mult de 50 g.

Lasam la crescut,dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata.

Formam o bila mare,una mai mica si 2 mici-mici.



Alaturam bila mare cu cea mica,formand corpul si capul buburuzei.Bila mare o taiem pe mijloc pentru a obtine aripile.



Lasam la crescut,la loc caldut,vreo 20-25 de minute.
Ungem cu galbenus de ou si decoram cu seminte de mac. Capul buburuzei il acoperim complet cu mac,iar corpul il punctam cu degetul inmuiat in albus de ou si apoi in mac.
Lipim si ochii buburuzei,cu albus de ou.



Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.



Chiar daca a iesit cu ochii cam bulbucati :))) a fost o incantare pentru copii.

Sursa