Si  cuvantul "mofturosi" cred ca s-ar incadra tare bine in titlu. :))

Da, am niste copii mofturosi, care nu mananca orice mi-as dori. Si atunci sunt nevoita sa recurg la diverse tertipuri pentru a-i face sa manance. Cu placere, nu numai din nevoia de a manca. Datorita lor si pentru ei gatesc zilnic, incercand astfel sa le ofer o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Astfel am acceptat cu entuziasm propunerea celor de la Qbebe de a ma implica in proiectul ce se desfasoara pe site-ul lor. Site-ul il stiam de mai multa vreme, pentru ca inainte de a fi o mandra bucatareasa si blogger culinar sunt mamica si tot ceea ce tine de alimentatia, psihologia si educatia copiilor ma intereseaza.Va invit si pe voi sa-i vizitati, in cazul in care aveti nevoie de vreun sfat sau parere.

Ceea ce voi posta astazi este o propunere de meniu complet pentru copii peste 3 ani, ce trebuie sa contina mesele acestora pentru intreaga zi. Retete pentru copii sunt multe pe internet, dar inca o propunere nu strica niciodata. :))

Sa vedem asadar, cum arata o zi de copil mofturos. :))

Micul dejun este o masa foarte importanta si placuta, pentru ca fiecare mananca ceea ce-i place si nu exista prea multe legume :)) asa cum e la masa de pranz.

O felie de rulada din omleta sau cateva felii de pastrama de pui, completate de un pahar de lapte si o branzoaica, ne tin in forma intreaga dimineata.


La pranz trebuie neaparat sa avem supa sau ciorba, de orice fel, nu conteaza. Lui Robert ii place supa, Amirei ciorba. Astfel ca alternam, o data supa, o data ciorba, sa fie toata lumea multumita. :)) Si urmeaza felul doi, unde... eheheee... mereu trebuie sa dau dovada de imaginatie. :)) Sa nu aiba prea multe legume la vedere, sa nu fie prea mari tocate si sa aiba mult usturoi. :))  Atata vreme cat macar aceste criterii sunt indeplinite, e ok.

O tocanita de pui in paine este perfecta. Cu atat mai mult cu cat pot fi implicati si copiii in procesul de preparare. ;)


Rasfoind colectia de retete culinare de pe Qbebe, am gasit o reteta cu pulpe de pui, pe care o voi pune curand in aplicare. Friptura de pulpe de pui marocane suna tare tentant.  

Gustarea este in general alcatuita din iaurt cu cereale sau prajituri de casa, cum ar fi un chec din albusuri si ciocolata.


Cina reprezinta o masa lejera, care depinde de ora la care intram in casa de la joaca si de ceea ce am mancat in timpul zilei. Uneori e suficienta o felie de paine de casa unsa cu unt si miere si o cana de lapte cald. Alteori ii pot pacali sa pape o portie de zacusca cu ciuperci, amestecandu-le cu paste fierte. :))

Va doresc sa aveti idei minunate pentru mesele copiilor si copii mancaciosi pana la ultima firimitura. Ceea ce imi doresc si mie dealtfel. :))))