De cand am devenit mama, am devenit si mult mai atenta la alimentatie, la ceea ce mancam noi si copiii nostri. Am incercat in fiecare zi sa le ofer o dieta echilibrata, iar laptele este un aliment ce nu lipseste din meniu, dimineata si seara.

Laptele reprezinta o buna sursa de calciu, un izvor de sanatate, fiind foarte important in alimentatia zilnica. Este un aliment important in alimentatia copiilor (si nu numai) ajutand la dezvoltarea lor armonioasa.

Grasimea din lapte are punctul de topire scazut, ceea ce o face sa fie foarte usor de asimilat. Contine vitamina D, vitamina ce ajuta la intarirea oaselor si la fixarea calciului, prevenind astfel aparitia rahitismului.

Saptamana aceasta mi-am propus sa va provoc. :) Va voi propune cateva retete de prajituri, care in opinia mea ar merge consumate cu lapte. Ce ar trebui voi sa faceti e sa lasati un comentariu in care sa va exprimati preferinta pentru una din aceste retete. De asemenea, puteti sa-mi propuneti si voi ceea ce credeti ca ar fi potrivit, iar saptamana viitoare eu voi gati pentru voi una sau mai multe din retetele propuse. Deci, saptamana aceasta discutam si bem lapte :)) iar saptamana viitoare facem prajituri si iarasi bem lapte. :))

Implicarea voastra in aceasta provocare o voi recompensa cu un set de carti “Jamie Oliver – Bucatarul se dezbraca de secrete”. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti.



 Retetele propuse de mine sunt:

  1. Branzoaice
  2. Chec cu ciocolata
  3. Cookies cu ovaz si bucati de ciocolata
  4. Fursecuri cu vanilie si ciocolata
  5. Cozonac cu crema de ciocolata
  6. Cornuri cu nuca si cacao
 Va astept la discutii. Intre timp voi pregati si o cafea. Cu lapte, evident! :)