Prajitura cu mere si aluat faramitat
Avem nevoie de:
* Aluat:
* 190 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 40 g unt
* vanilie
Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.
* Aluat faramitat:
* 100 g faina
* 50 g zahar
* 50 g unt moale
* 30 g nuca macinata
* scortisoara
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.
* Umplutura:
* 4 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingura scortisoara
* 50 g unt
Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.
Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm.
Se repartizeaza umplutura de mere uniform,
dupa care se acopera cu aluatul faramitat.
Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.
oldies but goodies !!!!!!!! intotdeauna.felicitari !
RăspundețiȘtergereAha, si eu am in plan pentru miine sa fac ceva cu mere... gind la gind... Facusem odata ceva cu aluat razuit, dar era cu brinzica...
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut Miha... Mama imi facea prajiturica asta cand eram copii. Nu stiam reteta dar acum o salvez si o sa o fac curand... Un pupic si felicitari...
RăspundețiȘtergereMiha, sa ai o primavara minunata!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag,
Flori (Bucataria Portocalie)
La multi ani Miha, sa ai o primavara frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa, Miha!
RăspundețiȘtergere