Briose cu iaurt si ciocolata

miercuri, 2 septembrie 2009

Briose cu iaurt si ciocolata

Avem nevoie de:

2 oua
330 ml iaurt
100 g unt
100 ml lapte
100 g zahar
50 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
faina cat cuprinde,sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite

Pentru decor:

2 linguri miere
1 lingurita scortioara
fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.



Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.



Si o sectiune pufoasa...

Aripioare de pui la capac



Avem nevoie de:

4 aripioare de pui
50 g unt
1 lingura miere
3 linguri suc de rosii
2 catei usturoi
1 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita rozmarin
sare si piper

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui



si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.




Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. :)



Delicios! :)

Paine neagra



Avem nevoie de:

300 ml apa
550-600 g faina neagra
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :)

Am ales programul de baza al masinii de paine,cel de 3 ore.

A iesit i paine tare frumoasa si tare gustoasa. ;)