Tort Kodrit Kadir

luni, 24 august 2009

by Sabina



Pentru blat avem nevoie de:

1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom

Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.

Pentru crema avem nevoie de:

800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Pentru caramel avem nevoie de:

5 linguri de zahar

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.



Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.

Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.

Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.



Insiropat si cu un gust delicios de caramel! Merita sa-l incercati. ;)

Ice Coffe

Ice Coffe


Avem nevoie de:

150 ml cafea tare
20 ml lapte
frisca
3 linguri de inghetata cu cafea

Cafeaua preparata dupa preferinta de dulce se toarna in pahare inalte,pana la 3/4 din capacitate.


Se adauga laptele si 2 linguri de inghetata.

Se orneaza cu frisca si inghetata ramasa.

Cartofi picanti la cuptor



Avem nevoie de:

4 cartofi
2 catei usturoi
2-3 linguri ulei de masline
2 linguri pesmet
sare si piper
cimbru
rozmarin

Tzatziki



Avem nevoie de:

2 castraveti proaspeti
200 g smantana sau iaurt gras
3 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1 lingura marar verde tocat
sare si piper

Castravetii ii taiem cubulete sau ii radem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Usturoiul pisat il amestecam cu putina sare si ulei,pana obtinem o pasta omogena.

Castravetii ii amestecam cu sare,piper si pasta de usturoi.



Adaugam si smantana,iar la sfarsit mararul tocat marunt.



Castravetii si smantana trebuie tinute la frigider inainte de folosire,sa fie foarte reci.