by Sabina
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1m9WeTAI/AAAAAAAADiQ/o3Ciely55iU/s400/SSA40947.jpg)
Pentru blat avem nevoie de:
1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom
Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Pentru caramel avem nevoie de:
5 linguri de zahar
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1cptWoZI/AAAAAAAADiI/PMCalZh0CZM/s320/SSA40915.jpg)
Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.
Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1qOK2SII/AAAAAAAADiY/5kPCjXRToR0/s400/SSA40952.jpg)
Insiropat si cu un gust delicios de caramel! Merita sa-l incercati. ;)
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1m9WeTAI/AAAAAAAADiQ/o3Ciely55iU/s400/SSA40947.jpg)
Pentru blat avem nevoie de:
1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom
Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam.
Pentru crema avem nevoie de:
800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Pentru caramel avem nevoie de:
5 linguri de zahar
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.
Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1cptWoZI/AAAAAAAADiI/PMCalZh0CZM/s320/SSA40915.jpg)
Compozitia se va imprastia in tava,dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata. :)
Dam la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 40 de minute.Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.Timpul de coacere depinde de cuptor.
Dupa ce s-a copt,lasam tortul sa se raceasca,apoi punem platoul pe care va trona :) tortul peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Eu am mai lasat tava in capul tortului :)) si am dat la frigider pana s-a racit foarte foarte bine,apoi l-am portionat.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1qOK2SII/AAAAAAAADiY/5kPCjXRToR0/s400/SSA40952.jpg)
Insiropat si cu un gust delicios de caramel! Merita sa-l incercati. ;)
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SpL1tWm0gJI/AAAAAAAADig/WVmX-pFry3U/s400/SSA40965.jpg)