Stangluri cu ciocolata

sâmbătă, 26 septembrie 2009



Pentru foi avem nevoie de:

6 albusuri
180 g zahar pudra
180 g nuca macinata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata.



Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Pentru crema avem nevoie de:

6 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri cacao
100 g unt

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.



Delicioasa!


Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. :)

Bucte-paine pentru micul dejun

by Gourmandine



Avem nevoie de:

120 ml lapte caldut
90 g unt topit
3 oua putin batute
1 lingura zahar pudra
10 g drojdie uscata
500 g faina
1 lingutita sare
40g unt topit pentru uns

Am pus toate ingredientele in ordine in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie dreptunghiulara de aluat cu grosimea de 1 cm.
Rulam foaia obtinuta pe lungime,apoi taiem in 16 parti egale.Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Ungem bine o tava patrata cu o parte din untul topit (din cele 40 g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat.



Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit, dar mai lasam o parte din unt pentru a unge si dupa ce dospeste.
Acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit,in jur de-o ora.
Ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru 25 de minute.



O paine tare buna si pufoasa!