Limbi de pisica

sâmbătă, 12 septembrie 2009

by Ginuca

Limbi de pisica

Avem nevoie de:

160 g faina
120 g zahar
130 g unt
2 albusuri
esenta de vanilie

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.



Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.



In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm lungime,la distanta intre ele.



Se dau la cuptor,pana incep sa se rumeneasca marginile,in jur de 10 minute.



Marea majoritate s-au mancat direct din tava :)) Ce-a mai ramas am "machiat" cu ciocolata amaruie topita si am papat cu inghetata. :)

Supa Imperiala cu galuste

by Diamond



Pentru galuste avem nevoie de:

6 oua
100 g faina
100 g gris
100 g cascaval
100 g unt
sare si piper

Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.



Se adauga untul moale,



apoi faina amestecata cu gris.



Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la cuptor,pana se ingheaga,in jur de un sfert de ora.

Ca sa fiu sigura de reusita supei :)) si de faptul ca vor manca cu pofta,i-am implicat si pe pitici la decupat stelute.





Si ca de obicei,au fost foarte incantati si erau tare nerabdatori sa le ajunga randul. :))

Pentru supa avem nevoie de:

800 g carne de pui
2 cepe
1 morcov
1 bucata telina
1 radacina patrunjel
patrunjel verde
sare dupa gust

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare.

Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte legume fata de ceea ce am pus eu,in functie de ceea ce va place:cartofi,gulie,conopida etc.

Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara.

Galustele se pun in supa fierbinte si se fierb cateva minute.



Se serveste cu patrunjel verde tocat.



Foarte buna!