Gogosi cu mere

duminică, 21 martie 2010





* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina

* Pentru umplutura:

* 2 mere
* 2 lingurite scortisoara
* 2 linguri zahar

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.



Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.

L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.



Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.



Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.



Sursa

Prajitura Rudy



* Aluat:
* 400 g faina
* 250 g unt
* 150 g zahar
* 1 galbenus
* 1 plic praf de copt
* 2 linguri cacao
* esenta de rom

Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se adauga si restul ingredientelor. Vom obtine un aluat maleabil, pe care-l vom imparti in 2. Punem aluatul la congelator, cata vreme preparam crema.



* Crema:

* 750 g. branza de vaci
* 3 oua
* 250 g zahar
* esenta de vanilie

Branza se mixeaza cu zahar, oua si esenta. Daca branza este prea uscata se adauga putina smantana sau frisca lichida.

In tava (20/20 cm) bine unsa cu unt razuim pe razatoarea cu ochiuri mari una din bucatile de aluat. "Crliontii" de aluat ii vom repartiza uniform in tava, fara a apasa cu mana.



Se pune crema de branza si se niveleaza.

Acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat data, de asemenea, prin razatoare.



Se da la cuptor la foc mediu, in jur de 40 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.



Sursa