* 120 ml lapte caldut
* 2 oua
* 1 lingura ulei
* 50 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 cutie crema de unt Milli
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 550 g faina
* Pentru umplutura:
* 2 mere
* 2 lingurite scortisoara
* 2 linguri zahar
Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.
Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.
L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.
Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.
Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.
Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.
Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.
Sursa