Gogosi cu gem de citrice

vineri, 3 aprilie 2009




Avem nevoie de:

300 g faina
100 ml lapte
50 g unt
2 linguri zahar
1 lingurita drojdie uscata
1 ou + 2 galbenusuri
esenta de vanilie
150 g gem de citrice

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.


L-am lasat mai mult la dospit,cat am fost la plimbare cu domnisoara mica. Cand ne-am intors acasa aluatul arata asa...:)


Aluatul l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.



Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.



Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))



Si o sectiune plina cu gem...:)





Gem de citrice

(la masina de paine)

Gem de citrice

Avem nevoie de:
3 mandarine
2 portocale
1/2 lamaie
1 cana si jumatate de zahar




Toate aceste fructe le-am pus in robot si le-am mixat bine.



Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul.



Am selectat programul special si gata! :)
Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o data.
Mi-a iesit 1 borcan (de 300g) si jumatate de gem.Se pastreaza foarte bine la frigider.