Avem nevoie de:
300 g faina
100 ml lapte
50 g unt
2 linguri zahar
1 lingurita drojdie uscata
1 ou + 2 galbenusuri
esenta de vanilie
150 g gem de citrice
Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.
L-am lasat mai mult la dospit,cat am fost la plimbare cu domnisoara mica. Cand ne-am intors acasa aluatul arata asa...:)
Aluatul l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.
Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.
Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.
Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))
Si o sectiune plina cu gem...:)