by Natalia
Avem nevoie de:
200 ml frisca lichida
15 g gelatina
2 linguri zahar
jumatate foaie de napolitana
vanilie
Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.
Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.
Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.
Se bate frisca cu vanilia.
Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.
Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.
Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.
Desert cu zahar ars |
Avem nevoie de:
200 ml frisca lichida
15 g gelatina
2 linguri zahar
jumatate foaie de napolitana
vanilie
Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa.
Zaharul se topeste,doar pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga putina apa (atentie la aburi) si se tine pe foc pana se dizolva zaharul ars.
Se ia de pe foc, se raceste putin, apoi se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva.
Se bate frisca cu vanilia.
Se incorporeaza lichidul de zahar ars si gelatina, se amesteca bine si se toarna intr-o forma unsa cu ulei.
Foaia de napolitana se rupe bucati si se arunca aleatoriu in crema din forma.
Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se taie.