Pentru blat avem nevoie de:
6 oua
150 g zahar
2 pahare nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri pesmet de biscuit
1/2 pahar de apă
Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SkNYJVS8OqI/AAAAAAAACOc/X4ZArXNTuNk/s320/SSA44450.jpg)
Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)
Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SkNYRly9PDI/AAAAAAAACOk/kK7aYpNYHY4/s320/SSA44455.jpg)
Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SkNYYNCoIcI/AAAAAAAACOs/ekVJPjMhQcQ/s320/SSA44464.jpg)
In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SkNYeZw9FYI/AAAAAAAACO0/YSxPdZ_xzDQ/s320/SSA44467.jpg)
Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SkNYtUNKKeI/AAAAAAAACPE/r7HmZD5ebFs/s320/SSA44483.jpg)
Pentru glazura avem nevoie de:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.
Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.