Poale-n brau moldovenesti |
Pentru aluat avem nevoie de:
500g faina
2 oua
25 g drojdie
50 g zahar
150 ml lapte
50 g unt
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
250 g branza
2 oua
100 g zahar
2 linguri smantana
esenta de rom
In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.
Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba si cand aluatul arata asa...
Am trecut la treaba.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.
Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.
In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.
Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.