Cartofi condimentati la cuptor

duminică, 12 aprilie 2009





Avem nevoie de:

1/2 kg cartofi
ulei de masline
4 catei usturoi necuratati
sare
piper
cimbru
1 lingurita mustar
1 lingura otet

Crap in crusta aromata la cuptor






Avem nevoie de:

4 portii de crap
1/2 lamaie
5 linguri pesmet
3 catei usturoi
tarhon
sare
piper
ulei de masline


Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider in jur de 1 ora.



In acest timp pregatim amestecul aromat pentru crusta.Usturoiul si pesmetul se dau la blender.
Pestele se scoate din frigider si se tavaleste prin acest amestec, presand usor cu mana ca sa adere mai bine.



Se aseaza feliile de peste intr-o tava.



Dupa care se dau la cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.



Se serveste cu garnitura de cartofi condimentati la cuptor


Sursa: Laura Laurentiu