Am incercat reteta Laurei A.Nu mi-a iesit nici pe departe ca al ei :)) dar la gust a fost bun. ;)

Pentru blat avem nevoie de:
100 g biscuiti
100 g nuci
60 g unt
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila.Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.

Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
200 g ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida
1 lingurita coniac
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata,nu se fierbe.
Batem f bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam din nou la rece,pana se intareste mouse-ul.

Pentru gelatina de mandarine avem nevoie de:
500 ml suc de mandarine
50 g zahar
1 plic de gelatina
200ml din cantitatea de suc se pun pe foc,impreuna cu zaharul si gelatina.Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit turnam acest amestec si dam din nou la rece,pana se intareste gelatina.

Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
50 g zahar
100 g ciocolata alba
3 lingurite gelatina
Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata la baine-marine si cand e calduta adaugam gelatina.Uniformizam.
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone.Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Punem totul peste gelatina de mandarine intarita si dam la rece pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta.