Kaisershmarren

luni, 22 martie 2010

Sau clatite sparte...:)))

Kaisershmarren 

* 4 oua
* 4 linguri zahar pudra
* 250 ml lapte
* 250 ml smantana lichida
* 250 g faina
* 1 praf de copt
* 1 lingura esenta de rom
* 4 linguri bilute de ciocolata
* 4 linguri zahar
* 4 linguri unt

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema . Se adauga apoi laptele si frisca lichida, faina amestecata cu praful de copt.

Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.

Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor.



La final se adauga bilutele de ciocolata.



Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.

Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.



Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.

Se serveste pudrat cu zahar.



Sursa

Pui cu scortisoara



* 4 pulpe de pui dezosate
* 1 lingura ulei de masline
* 1 lingura unt
* 1 ceapa
* 4 catei usturoi
* 1 ardei capia
* 1 lingurita ghimbir
* 1 lingurita scortisoara
* 1 cartof
* 240 ml suc de rosii
* 100 ml vin alb
* 50 g cascaval
* sare si piper
* patrunjel

Intr-o tigaie incingem uleiul si untul. Adaugam pulpele de pui taiate fasii si cartoful cubulete.



Cand incep sa se rumeneasca adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ardeiul cubulete, ghimbirul, scortisoara.

Omogenizam si turnam deasupra sucul de rosii si vinul. Acoperim cu un capac si lasam la fiert, pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

Potrivim gustul de sare si piper.

Punem totul intr-un vas termorezistent, presaram cu cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.



In momentul servirii se presara cu patrunjel.

Paine cu cartofi



* 3 cartofi (360 g piure)
* 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
* 2 lingurite drojdie uscata
* 1.5 lingurita sare
* 1.5 lingurita zahar
* 3 linguri ulei
* 650-700 g faina

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza. Restul de apa de la fiertul cartofilor se poate pune la congelator si folosita ulterior la oricare alta reteta de paine.

Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.



Daca doriti o coaja moale la paine, dupa ce o scoateti din cuptor, o ungeti cu putin ulei si o acoperiti cu un prosop pana se raceste.



Sursa