![]() | |
Tarte Tatin |
* 400 g aluat de foietaj
* 4 mere
* 100 g zahar
* 50 g unt
* scortisoara
* zeama de la 1/2 lamaie
Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/TAwX87-vofI/AAAAAAAAGZE/iWrVTDJmR6g/s400/SSA40018+copy.jpg)
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.
Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/TAwYJGC1d4I/AAAAAAAAGZU/E56WnO7lfdc/s400/SSA40022+copy.jpg)
Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/TAwYCq6il-I/AAAAAAAAGZM/RsgJaR18GKY/s400/DSCF3001.jpg)
Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))
Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.
Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/TAwYQoXsEZI/AAAAAAAAGZc/bY3qd9I8DMY/s400/SSA40026+copy.jpg)
Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))
Sursa: aici si aici. :) Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))