Pentru aluat avem nevoie de:
250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina
Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.
Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu...nu mai stiu. :))
Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm
Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare...:))
si ungem cu umplutura de branza preparata din:
500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom
Rulam foaia pe lungime,
apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,
pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.