Avem nevoie de:

3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
vanilie

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea, cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.

Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Cand este gata, se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed. Lasam "sa se abureasca" 2 minute, apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita: marmelada, dulceata, crema de ciocolata, Nutella...

Dupa ce-am rulat din nou, acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.

De obicei,eu folosesc o crema de ciocolata, pe care o prepar in timp ce blatul este la cuptor, din:

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca. Se pot adauga si diferite arome (vanilie,rom sau lichir/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.

Lasam o lingura din aceasta crema deoparte, punem intr-un sprit si "pictam" rulada, in functie de imaginatie.



Sau "imbracam" rulada in ciocolata