Duchesse cu ciocolata

Reteta am preluat-o de pe blogul Isabelei si am "reperat-o" cu ajutorul fetelor de pe babycafe.ro ;)

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo, asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. :p  Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Reteta originala zice ca pentru 60 bc avem nevoie de:

50 g alune pisate sau nuca macinata
2 albusuri
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura faina
1/4 lingurita de scortisoara
100 g ciocolata pentru lipit duchessele
cacao pentru decor

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza "turturi" de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia,cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. ;) Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.



Se pudreaza cu cacao. Eu am uitat. :))