Pentru blat avem nevoie de:
50 g unt sau margarina
2 oua
200 g zahar
300 g faina
2 linguri miere
200 ml lapte
1 lingura bicarbonat
Se amesteca bine intr-un castron zaharul, ouale, mierea si untul/margarina, pana obtinem un amestec spumos. Se adauga faina, cate putin si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul, amestecand mereu. Obtinem un aluat moale, ca o smantana groasa.
Aluatul se toarna într-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 170 grade primele 15 minute, apoi se coboara temperatura cuptorului la 150 grade si se lasa înca 10 minute.
Dupa ce s-a racit il taiem cubulete, la marimea dorita.
Pentru glazura avem nevoie de:
250 g zahar
200 g unt sau margarina
4 linguri lapte
4 linguri cacao
esenta rom
Punem la foc mic pentru a se topi zaharul, cacaoa, laptele amestecat cu esenta si untul/margarina. Se amesteca bine, pana la omogenizare.
Pentru tavaleala :) avem nevoie de:
250 g nuca de cocos sau nuca macinata
Luam cate un cub si-l dam prin glazura apoi il tavalim generos prin nuca sau cocos.
Sursa