Saratele

luni, 23 februarie 2009

Saratele

O gustarica rapid de facut si mai ales de mancat. :))

Avem nevoie de:

1 foaie de aluat pt foietaj (400 g)
200 g cascaval (sau 100g telemea+100g cascaval)
1 ou
mac sau susan

Foaia de aluat o ungem cu oul batut.



Separat dam pe razatoare cascavalul,apoi presaram peste aluat.



Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza.



Taiem fasii (sau alte forme preferate)



punem in tava tapetata cu hartie de copt



si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 de minute,pana se aureste branza.



Daca veti coace in doua ture puneti saratelele necoapte la frigider,sa nu se inmoaie aluatul prea tare,sa le puteti transfera in tava. ;)

Paine impletita



Avem nevoie de:

25 g drojdie
30 ml ulei
150 ml apa
150 ml lapte
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
500-550 g faina

Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat elastic,care nu se lipeste de vas. Daca mai trebuie mai adaugati faina,dar nu prea multa. Se lasa la crescut in jur de 30 de minute.Sau cu cat mai mult cu atat mai bine. ;)
Se pune aluatul pe masa de lucru si se mai framanta cu putina faina sa nu se lipeasca.
Se rupe 1/3 din aluat. Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri de lungimea tavii in care va fi coapta painea. Cele trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza putin.
Se impletesc si celelate rulouri mai subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin.
Se lasa painea sa creasca 20 minute. Se unge cu ou si se presara susan sau mac.
Se coace la 180 grade timp de 35-40 minute.



Ieri am facut painica asta sub forma de colacel,e mai interesant pentru copilasi. :)