Choux-uri cu crema de vanilie

duminică, 16 august 2009

Choux-uri cu crema de vanilie

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere

200 g unt
2 cani faina
500 ml apa
1 lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.





Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.



Interiorul il umplem cu crema de vanilie.

2 plicuri Crem Ole
500 ml frisca lichida
300 ml lapte

Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.

Trufe cu ciocolata

Trufe de ciocolata

Avem nevoie de:

250 g ciocolata
150 ml frisca lichida
2-3 linguri lichior de ciocolata
50 g grame cacao pt decor

Ciocolata rupra bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.

Se pune la rece pentru cateva ore.

Compozitia se va intari destul de mult.Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se formeaza bilute cu mana bine unsa cu unt.



Se tavalesc prin cacao,din abundenta.

Se pun in cosulete de hartie si se baga la congelator pentru o ora.