Choux-uri cu crema de vanilie |
Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere
200 g unt
2 cani faina
500 ml apa
1 lingurita de sare
6 oua
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.
Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.
Interiorul il umplem cu crema de vanilie.
2 plicuri Crem Ole
500 ml frisca lichida
300 ml lapte
Se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta.